Slim met je geld met een Financieel Plan

Het Financieel Plan geeft je een blik in de toekomst. Je ziet precies hoe je besteedbaar inkomen eruitziet. Zo kun je je plannen concreet maken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om tijdens een persoonlijk gesprek een toelichting te krijgen over jouw financiële situatie.

Inloggen

Een blik in je toekomst

Dromen doen we allemaal. Een ander huis, een verre reis, eerder stoppen met werken. Maar hoe mooi is het als dromen ook werkelijkheid worden? Als je een Financieel Plan invult, weet je precies waar je aan toe bent. Wat je nu te besteden hebt, maar ook later.

Mooie plannen maken

Stap voor stap breng je je financiële situatie in kaart. Onze tool maakt vervolgens berekeningen en toont je het heden én de toekomst. Je kunt zien wat er bijvoorbeeld gebeurt met je besteedbaar inkomen als je werkloos of arbeidsongeschikt raakt. Maar je kunt ook mooie plannen maken. Wil je er een jaartje tussenuit? Dan weet je precies wat je nu opzij moet zetten om dat straks werkelijkheid te laten worden. Dat noemen wij slim met je geld omgaan.

Persoonlijke tips om geld te besparen

Laat je geen geld liggen? Met de Financiële Tips van Knab houden we je altijd op de hoogte over ontwikkelingen die voor jouw situatie belangrijk of interessant zijn. Zo kun je een hoop geld besparen of verdienen.

Je ontvangt de Financiële Tips op basis van de gegevens in je Financieel Plan. Is je hypotheek bijna afbetaald? Heb je een groot spaarsaldo of kun je fiscaal voordelig een schenking doen? We laten het je ruim op tijd weten. Zo haal je meer uit je geld.

Hulp van een financieel expert

Wil je hulp bij het opstellen of beoordelen van je Financieel Plan? Schakel een onafhankelijk expert in. Je kunt bij ons kiezen uit meerdere experts. Elke expert werkt onafhankelijk van Knab en hanteert een transparant tarief. Na het inloggen zie je de mogelijkheden.

Zo maak je een Financieel Plan

Je maakt het Financieel Plan volledig online. Extra handig: upload jouw financiële gegevens via de Belastingdienst. Dan is je Financieel Plan automatisch ingevuld! Zo ben je in een paar minuten klaar.Voorwaarden Financieel Plan

De voordelen van een Financieel Plan

Je kunt besparen op je hypotheekrente

De rentevaste periode van je hypotheek loopt bijna af. Dat betekent dat je opnieuw kunt onderhandelen met je bank. Of op zoek kunt gaan naar een nieuwe hypotheek met een gunstiger rentetarief. Door er tijdig bij te zijn heb je ruim de tijd om dit te regelen.

Bespaar op de rente-opslag

Op veel hypotheken zit een rente-opslag. Als je je hypotheek deels hebt afgelost, of als de waarde van je woning is toegenomen, is de kans groot dat de rente-opslag kan komen te vervallen. Neem contact op met je bank om na te gaan of je een lagere hypotheekrente kunt bedingen.

Meer pensioen dankzij je lease-auto

Rijd je in een lease-auto? Ook privé? Dan sta je er vast niet bij stil dat je dan extra pensioen kunt opbouwen. Door de fiscale bijtelling van je lease-auto, wordt je inkomen voor de Belastingdienst verhoogd. Dus betaal je meer belasting. Over dat extra ‘inkomen’ bouw je geen pensioen op. Maar dat kan wel, mét fiscaal voordeel.

Maak een Financieel Plan

  • Je complete financiële situatie in één overzicht
  • Financieel voordeel door onze financiële tips
  • Neem betere beslissingen over je geld

Start met je Financieel Plan

1e jaar gratis, daarna € 5 p/j voor leden
(€ 30 voor niet-leden)