Zo werkt het

Voor het betalen van een rekening kan je een automatische incasso instellen. Bijvoorbeeld voor je verzekeringen of je sportschoolabonnement. Je geeft een bedrijf toestemming om periodiek een bedrag af te schrijven van je betaalrekening. Een machtiging geef je schriftelijk of via een digitale incassomachtiging.


Stap 2: ga naar mijnpensioenoverzicht

Automatische incasso bekijken

Wel zo fijn om te weten wanneer een partij een bedrag van je rekening afschrijft. Geplande incasso’s vind je terug in je Persoonlijke Bankomgeving of in de Knab App.


Stap 2: ga naar mijnpensioenoverzicht

Stel een incasso alert in

In de Knab App kun je een alert instellen voor je automatische incasso. Je ontvangt dan een seintje als iemand een bedrag van je Knab-rekening incasseert. Zo weet je altijd wat er op je rekening gebeurt.

Incasso terugboeken of blokkeren

Is er onterecht een bedrag van je rekening afgeschreven of wil je een incassant blokkeren? Dat is natuurlijk vervelend, lees hier wat je kunt doen.

Maak een lijst van vertrouwde incassanten

Je kan aangeven dat alleen bepaalde bedrijven geld van je betaalrekening mogen incasseren. Staat het bedrijf niet op je lijst? Dan gaat de incasso niet door. Je stelt een vertrouwde incassantenlijst samen door contact op te nemen met onze Servicedesk. Start daarvoor een chat vanuit je Knab App.