Knab Pensioenbeleggen

Laat je geld beleggen voor je pensioen en profiteer van belastingvoordeel.

 • Krijg tussen 37% en 49,5% van je inleg terug
 • Bepaal zelf hoe vaak en hoeveel je inlegt
 • Laat je geld verantwoord beleggen door experts 
Open nu

Laat je geld beleggen met veel belastingvoordeel

Met Knab Pensioenbeleggen laat je onze experts beleggen voor je pensioen. Je kan daarbij elk jaar tussen de 37% en 49,5% van je inleg terugkrijgen van de Belastingdienst. Ook is het geld dat je opzijzet vrij van vermogensbelasting. De overheid betaalt in feite mee aan je pensioen.

De voordelen van Knab Pensioenbeleggen

 • Lage kosten
  Een van de laagste kosten in de markt. Je betaalt een percentage van je belegd vermogen per jaar. We rekenen geen transactiekosten of servicekosten.
 • Verantwoord belegd
  We gaan voor het beste rendement voor jou, zonder dat je te veel risico loopt. Daarnaast proberen we onze negatieve impact op de wereld te beperken.
 • We bouwen je risico af
  Naarmate je pensioen dichterbij komt, verlagen we stap voor stap het risico van je beleggingen. Zo ben je steeds beter beschermd tegen koersdalingen.

Zo werkt Knab Pensioenbeleggen

Goed om te weten

 •  Je geld staat vast
  Je saldo staat vast tot pensioen, dus je kan het niet tussentijds opnemen. Doe je dat wel, dan betaal je belasting en een boete tot 20% van je saldo. 
 • Er geldt een maximuminleg
  Je bepaalt zelf hoeveel en hoe vaak je inlegt, mag let erop dat je inleg binnen je jaarruimte valt. Dit is het bedrag dat je jaarlijks met belastingvoordeel opzij mag zetten. Voor fulltime zzp’ers is dit 30% van je pensioengevend inkomen.
 • Je hebt veertien dagen bedenktijd
  Nadat je je pensioenrekening hebt geopend, heb je veertien dagen bedenktijd. Maar geen zorgen, je kan daarna altijd kosteloos overstappen naar een andere aanbieder.
 • Wanneer je met pensioen gaat
  Dan open je een uitkeringsproduct, waarmee je je pensioen periodiek laat uitkeren. Per 1 januari 2025 mag je ook in een keer 10% laten uitkeren.
 • Je uitkeringen worden belast
  Je betaalt inkomstenbelasting over je uitkeringen. Hoeveel dat is, hangt af van de hoogte van je inkomen tijdens je pensioen en de dan geldende belastingpercentages.  

Meer over Knab Pensioen­beleggen

De kennis- en ervaringstoets

We zijn wettelijk verplicht om bij het aanvragen van Knab Pensioenbeleggen een aantal vragen te stellen om te testen of je genoeg kennis en ervaring hebt om dit product af te sluiten. Daarnaast vinden we het zelf belangrijk dat je alleen financiële producten afsluit die passen bij jouw financiële situatie.

De kosten

Als je Knab Pensioenbeleggen opent, betaal je ons eenmalig € 40. Dit komt omdat we wettelijk verplicht zijn om afsluitkosten te rekenen wanneer je een pensioenrekening opent. 

Om je geld te laten beleggen, betaal je jaarlijks een percentage van je saldo aan beheerkosten. Door slim te beleggen, houden wij de kosten voor jou zo laag mogelijk. Lees meer over de kosten van Knab Pensioenbeleggen.

Waarin beleggen we?

Onze experts stellen een beleggingsmix voor je samen. Die bestaat uit aandelen, maar ook uit obligaties, vastgoed en grondstoffen. Met een gevarieerd mandje loop je namelijk minder risico. Uiteraard beleggen we je geld op een sociaal en maatschappelijk verantwoorde manier.

De voorwaarden

Bij Knab doen we niet aan kleine lettertjes; wel aan heldere afspraken. Je kan Knab Pensioenbeleggen openen als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Je bent ouder dan 18 jaar én jonger dan 64 jaar
 • Je woont in Nederland
 • Je hebt een particuliere betaalrekening bij Knab

Download de belangrijkste documenten

Overeenkomst Knab Pensioenbeleggen

Productvoorwaarden Knab Beheerd Beleggen

Handleiding Knab Beheerd Beleggen

Vergelijkingskaart

Reglement Stichting Beleggingsgiro

Informatie over het depositogarantiestelsel

De risico's van beleggen

Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van jouw beleggingen kan stijgen, maar ook dalen. Het rendement kan lager zijn dan je had verwacht. In een negatief scenario is het mogelijk dat je jouw inleg deels of geheel verliest. Bij beleggen gaan rendement en risico hand in hand. Normaal gesproken geldt: hoe hoger het verwachte rendement, hoe hoger het risico.

In de Handleiding Beheerd Beleggen vind je meer informatie over de kenmerken en risico's van bepaalde beleggingen.

Aan beleggen zijn kosten en risico's verbonden. Wil je meer informatie? Bezoek knab.nl/pensioen/pensioenbeleggen

Knab Pensioenbeleggen
Open nu