Waarin beleggen we?

Onze experts beleggen je geld op een slimme en verantwoorde manier, waardoor je niet teveel risico loopt.

  • Belegd door de experts van Knab
  • Wereldwijd gespreid voor minder risico
  • Verantwoord belegd met oog voor duurzaamheid

We wedden niet op één paard

Een uitgebalanceerd beleggingsmandje

Met Knab Beheerd Beleggen beleg je in beleggingsfondsen. Dit kun je zien als een 'beleggingsmandje' - zorgvuldig samengesteld door onze experts - met daarin een mix van verschillende beleggingen. Bijvoorbeeld aandelen en obligaties, maar ook vastgoed en grondstoffen. Van alles wat dus.

Hoe ziet dat eruit?

Hieronder zie je een voorbeeld van de spreiding binnen ons neutraal risicoprofiel.

Een paar voorbeelden

Waarin beleggen we?

Aandelen

We beleggen voor jou in aandelen van bedrijven over de hele wereld, waaronder bekende namen als Apple, Amazon, Facebook en Tesla.

Obligaties

We beleggen veel in Europese en Amerikaanse obligaties, waaronder bijvoorbeeld de betrouwbare Duitse en Franse staatsobligaties en leningen aan bedrijven zoals Coca-Cola en Netflix.

Vastgoed

We beleggen niet in fysieke stenen, maar in beursgenoteerde vastgoedbedrijven. Zo beleg je indirect in bijvoorbeeld kantoren, winkels en woningen.

Grondstoffen

Grondstoffen maken je beleggingsportefeuille compleet. Ze zijn een goede investering omdat ze schaars zijn en altijd gevraagd. Denk aan landbouw, energiewinning en (edel)metalen.

Waarom zoveel spreiding?

Meer spreiding = minder risico

Spreiden is belangrijk. Met een goed gespreide beleggingsportefeuille ben je beter beschermd tegen het schommelen van de beurzen - en blijft je vermogen stabieler. Bij Knab Beheerd Beleggen spreiden we meer dan gemiddeld.

Hoe we jouw inleg precies spreiden over de verschillende beleggingen, hangt af van je risicoprofiel. Deze stellen we samen vast als je bij Knab gaat beleggen.

Online bank met impact

Knab staat voor verantwoord beleggen

We zoeken niet alleen goede financiële rendementen voor onze klanten; we beleggen ook op een manier die een positieve invloed heeft op het milieu en op sociale en maatschappelijke omstandigheden.

Zo investeren we bijvoorbeeld uit principe niet in de tabakindustrie en in palmolie en stimuleren we onze werknemers om keuzes te maken waarin de belangen van onze klanten, het milieu en de maatschappij samenkomen.