Waarom stopt Knab met deze producten?

Bij Knab helpen we je graag meer inzicht te geven in je financiële situatie. Daarom ontwikkelden we bij de start van Knab het Financieel Dashboard, het Financieel Plan en het Digitaal Kasboek. Wij vinden dat we deze belofte momenteel niet waarmaken met de huidige opzet. Dit kan beter. Ook zien we dat steeds minder mensen gebruikmaken van deze service. Om deze redenen kun je vanaf 28 december 2020 geen gebruik meer maken van de tools.

Hoe log ik in bij het Financieel Dashboard, het Financieel Plan en Digitaal Kasboek?

Je kon tot 28 december 2020 inloggen op de inlogpagina's van het Financieel Dashboard, het Financieel Plan en het Digitaal Kasboek via het menu ‘Overzicht’ om je gegevens te verwijderen.

Wat gebeurt er met mijn data?

Bij het Financieel Dashboard, het Financieel Plan en het Digitaal Kasboek heb je je - indien van toepassing - gegevens ingevuld. Omdat we stoppen met het Financieel Dashboard, Financieel Plan en het Digitaal Kasboek, verwijderen we de informatie die we van je hebben uit ons systeem. Dit doen we definitief vanaf 28 december 2020.

De grondslag om deze gegevens te bewaren is komen te vervallen. Daarom verwijderen we deze gegevens uit ons systeem, zodat we voldoen aan de privacy wetgeving. Je gegevens zijn altijd veilig bij ons.

Heb je geen rekening bij Knab, maar wel een Financieel Plan?

Dan verwijderen we de gegevens uit je Financieel Plan. Je contactgegevens bewaren we maximaal één jaar, om je te informeren over een alternatief voor het Financieel Plan. Dit kan alleen als je niet bent uitgeschreven voor marketinguitingen. Wil je deze berichten niet ontvangen? Meld je dan af via de link die onderaan elke mail staat die je van ons ontvangt. Je kunt je niet afmelden voor serviceberichten.

Tot wanneer kan ik het Financieel Dashboard, het Financieel Plan en het Digitaal Kasboek gebruiken?

Je kunt deze tools blijven gebruiken tot 28 december 2020. Daarna heb je geen toegang meer en verwijderen we alle gegevens die je hebt ingeladen en/of handmatig hebt ingevoerd.

Komt er een alternatief voor deze producten?

Het is nog steeds onze missie om klanten zoveel mogelijk te helpen met hun geldzaken. Daarom zijn we van plan om in 2021 nieuwe tools te ontwikkelen als vervanging van het Financieel Dashboard, het Financieel Plan en het Digitaal Kasboek. We houden je hiervan op de hoogte. Je kunt ook eens kijken op websites zoals Mijngeldzaken, Nibud en Wijzer in Geldzaken. Wellicht interessant voor jou!

Ken je zelf een goed alternatief? Laat het ons vooral weten.

Hoe haal ik mijn gegevens uit de tools?

Wil je je gegevens bewaren? Hieronder lees je hoe je dat doet.

Financieel Dashboard

Zonder toegang tot het Financieel Plan is niet mogelijk om een export te maken van Financieel Dashboard. Wil je toch je gegevens bewaren? Kopieer en plak de data dan bijvoorbeeld in een Word- of een Excel-bestand of maak een schermprint en sla deze op. Heb je wel toegang tot het Financieel Plan? Zie hieronder om jouw gegevens te bewaren.

Financieel Plan

Rechtsboven de grafiek kan je klikken op ‘Cijfermatig Overzicht’. Hierna opent een uitgebreid overzicht. Selecteer de door jou gewenste (uitgebreidere) periode en kies onderaan het scherm voor ‘Bewaar als PDF’. Herhaal dit proces voor alle scenario’s die je graag wil bewaren (events, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden). In je Persoonlijk Archief kan je de opgeslagen PDF-bestanden vinden bij ‘Financiële Overzichten’.

Let op: Heb je geen rekening bij Knab, maar wel een Financieel Plan? Start dan een chat met een van onze service experts om je ‘Cijfermatig Overzicht’ op te vragen via de contactpagina.

Digitaal Kasboek

Het is niet mogelijk om een export te maken van het Digitaal Kasboek. Wil je toch je gegevens bewaren? Log in op je Persoonlijke Bankomgeving en kopieer en plak de data vanuit het tabblad ‘Transacties’ dan bijvoorbeeld in een Word- of een Excel-bestand of maak een schermprint en sla deze op.

Ik heb een vraag, bij wie kan ik terecht?

Zoals je van ons gewend bent zijn we bereikbaar 7 dagen per week van 8.00 tot 22.00. Start hiervoor een chat in de Knab App of je Persoonlijke Bankomgeving. Je kunt ook bellen naar 020 303 1600.