Check hoeveel belasting je terug kunt krijgen

Schommelde jouw inkomen de afgelopen jaren? Dan heb je wellicht te veel belasting betaald. Veel mensen weten het niet, maar die belasting kun je terugvragen via een middelingsverzoek.

Update december 2021: Uit het regeerakkoord blijkt dat het nieuwe kabinet de middelingsregeling definitief gaat afschaffen. We gaan ervan uit dat er een overgangsregeling komt, maar besef dat het op korte termijn niet meer mogelijk is om te middelen.

Bereken hoeveel jij kunt terugvragen

Modelbrief: verzoek om toepassing middeling

Om je geld terug te krijgen, moet je zelf een e-mail of brief sturen naar de Belastingdienst. Je downloadt 'm hieronder. Je hoeft zelf alleen nog maar de getalletjes in te vullen en naar de Belastingdienst te sturen.

Download het formulier

Deel deze tool

85% van de mensen die recht hebben op middelingsteruggave, vraagt dit niet aan. Waarschijnlijk omdat ongeveer de helft van de bevolking de regeling niet kent. Zonde, want het gaat gemiddeld om € 3.100 teruggave per persoon.

Met z’n allen laten we op die manier jaarlijks tientallen miljoenen euro's bij de Belastingdienst liggen. Help ons om de regeling bekender te maken en deel deze tool – of dit artikel in de Knab Bieb – met je vrienden en familie. Wel zo aardig!

Daarom kozen anderen voor Knab

  • Klanten geven Knab gemiddeld een 8,9
  • 88% prijst de kwaliteit van de Servicedesk
  • Klantgerichtheid en innovatie staan bij ons voorop
Open een rekening