Hoeveel inkomstenbelasting betaal jij over 2019 en 2020?

In 2020 gaan we over op het tweeschijvenstelsel! Er zijn nu nog maar twee belastingschijven in plaats van drie. Bereken hier hoeveel inkomstenbelasting jij betaalt over box 1 in 2020 én 2019.

Ben je zzp'er? Bereken dan hier hoeveel belasting je over box 1 betaalt.

Gratis Financieel Plan

Krijg nog meer inzicht

Met het Financieel Plan van Knab weet jij precies hoe het zit met jouw financiën voor later. Invullen is zo gedaan en werkt volledig online. Voor onze klanten - maar ook als je geen klant bent - helemaal vrijblijvend en kosteloos!

Start mijn gratis Financieel Plan Hoe werkt dit?

Haal meer uit je aangifte inkomstenbelasting

Hoe werkt de inkomstenbelasting over box 1? Wat zijn de belastingschijven in 2020 en waarin verschillen deze met 2019? Met de duidelijke tips van onze experts op de Knab Bieb begrijp je dat als geen ander.

Inkomstenbelasting 2020

Inkomstenbelasting 2020

We gaan over op het tweeschijvenstelsel. Hier lees je wat dat betekent en hoe dat precies werkt.

Lees het hier

Vermogensbelasting 2020

Vermogensbelasting 2020

Hoe werkt de belasting over box 3? Hier check je wat de regels zijn, inclusief rekenvoorbeeld.

Lees nu

Aftrekposten belasting

Aftrekposten belasting

Minder belasting betalen, dat klinkt goed. Welke aftrekposten zijn er en hoe maak je er gebruik van?

Lees nu

Haal alles uit je vermogen met Knab

  • Onbeperkt spaarrekeningen openen met goede rente
  • Van flexibel tot deposito sparen
  • Ook mogelijk om je geld te beleggen!

Bekijk de mogelijkheden

Veelgestelde vragen over inkomstenbelasting

Wat is inkomstenbelasting?

In Nederland betalen we belasting over ons inkomen. Hiervoor gelden verschillende belastingtarieven. Hoeveel jij betaalt, hangt onder andere af van de hoogte van je inkomen, het type inkomen dat het betreft en of je wel of niet AOW-gerechtigd bent. Lees hier meer over hoe inkomstenbelasting werkt.

Hoeveel inkomstenbelasting moet ik betalen?

Dat verschilt per persoon. Door je gegevens in te vullen in onze handige tool, krijg je een persoonlijke berekening.

Hoe berekenen jullie de inkomstenbelasting?

We vragen je een aantal gegevens in te vullen, waaronder je bruto jaarinkomen. Aan de hand hiervan berekenen we hoeveel inkomstenbelasting jij over box 1 betaalt over zowel 2019 als 2020.

Moet ik aangifte inkomstenbelasting doen?

Heb je een aangiftebrief gekregen van de Belastingdienst? Dan ben je verplicht om belastingaangifte te doen. Maar ook als je geen brief hebt ontvangen, kan het zijn dat je aangifte moet doen. Controleer dit altijd zelf op de website van de Belastingdienst.

Wanneer kan ik belastingaangifte doen?

Elk jaar kun je vanaf 1 maart belastingaangifte doen. Je doet dan aangifte over het afgelopen jaar: in 2020 doe je dus aangifte over 2019. Als je dit vóór 1 april doet, ontvang je voor 1 juli nog de definitieve aanslag van de Belastingdienst.

Wat is het verschil tussen box 1, box 2 en box 3?

Je kunt op verschillende manieren inkomen binnenkrijgen. Deze type inkomsten verdeelt de Belastingdienst over drie zogenaamde boxen. In box 1 valt het inkomen uit werk en woning. Denk hierbij aan je salaris en uitkeringen. Daarnaast kan het zijn dat je inkomen uit een aanmerkelijk belang hebt. Dit is alleen het geval als je inkomen hebt uit een nv of een bv waar je een belang in hebt van meer dan 5%. Dat valt in box 2. Het inkomen uit je vermogen valt tot slot in box 3. Over deze drie boxen betaal je belasting. Hoeveel precies, dat blijkt uit de aangifte inkomstenbelasting.