Bespaar op je overlijdensrisicoverzekering

Binnen je Financieel Plan kun je de gegevens van je overlijdensrisicoverzekering invullen. Wist je dat je mogelijk kunt besparen op je overlijdensrisicoverzekering?

Punt van aandacht

Overweeg je opnieuw een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten nadat je huidige is beëindigd? Vergelijk dan goed alle aanbieders op dekking en premie. Zorg ook dat je door de nieuwe verzekeraar als verzekerde wordt geaccepteerd voordat je de huidige verzekering opzegt. Hoewel de keuringseisen soepeler zijn dan voorheen, kan door een medische keuring de acceptatie langer duren. Daarnaast worden vaak eenmalige kosten in rekening gebracht.

We hebben in onderstaand rekenvoorbeeld gekozen voor een overlijdensrisicoverzekering van een man, ondernemer, geboren in 1974, niet rokend.

Voorbeeldberekening

Verzekerd kapitaal (gelijkblijvend)

€ 250.000

Looptijd verzekering

2007-2027

Huidige jaarpremie

€ 478

Nieuwe jaarpremie

€ 180 (peildatum oktober 2016)

Mogelijk voordeel per jaar

€ 298

Aan de slag

Een overlijdensrisicoverzekering is een product dat de laatste jaren sterk aan concurrentie onderhevig is. Onderzoek van MoneyView wijst uit dat sinds 2002 de gemiddelde premie voor een overlijdensrisicoverzekering met maar liefst 55% is gedaald!

Het is dus de moeite waard om diverse aanbieders te vergelijken. Je wilt natuurlijk een lagere premie met minimaal dezelfde dekking.

aanbieders vergelijken