Pak je voordeel voor je zakelijke belastingaangifte

Of je het nou leuk vindt of niet; voor 1 mei moet je de belastingaangifte weer hebben ingevuld. Het loont wel de moeite om je er even in te verdiepen. Je kunt namelijk honderden euro’s mislopen als je niet goed op de hoogte bent van de aftrekposten. We helpen je graag.

Naar aftrekposten voor particulieren >


Aftrekposten voor kleine ondernemers en zzp'ers

Ben je ondernemer en heb je winst uit een onderneming? Dan is de kans groot dat je gebruik mag maken van aftrekposten voor ondernemers. We lichten een paar belangrijke aftrekposten voor je uit.

 1. Zelfstandigenaftrek en startersaftrek

  Als ondernemer mag je je winst verlagen met € 7.280 (2016). Startende ondernemers mogen hun winst nog eens met € 2.123 (2016) extra verlagen. Is je winst te laag om de aftrek helemaal te gebruiken? Dan mag je het deel dat je niet hebt gebruikt in de 9 volgende jaren alsnog verrekenen.

 2. MKB-winstvrijstelling

  Na aftrek van de zelfstandigen- en startersaftrek kun je ook de MKB-winstvrijstelling toepassen. Deze bedraagt 14% van de winst na aftrek van de zelfstandigen- en startersaftrek. Maar let op! Is je fiscale winst negatief? Dan kan de MKB-winstvrijstelling nadelig voor je uitpakken.

 3. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

  Ga je tussen de € 2.301 en € 311.242 investeren in bedrijfsmiddelen voor je onderneming? Dan kun je mogelijk gebruikmaken van de kleinschaligheidsaftrek. Deze investeringsaftrek verlaagt je winst met een vast bedrag of percentage op basis van de hoogte van je investering.

Knab Zakelijk: een alles-in-1-pakket voor maar € 5 per maand

 • Uitgeroepen tot voordeligste rekening voor zzp'ers
 • Klantgerichtheid, innovatie en service staan bij ons voorop
 • Klanten geven Knab gemiddeld een 8,9