Pak je voordeel bij je belastingaangifte

Of je het nou leuk vindt of niet; voor 1 mei moet je de belastingaangifte weer hebben ingevuld. Het loont wel de moeite om je er even in te verdiepen. Je kunt namelijk honderden euro’s mislopen als je niet goed op de hoogte bent van de aftrekposten. We helpen je graag.

Naar aftrekposten voor kleine ondernemers en zzp'ers >


Ken je deze aftrekposten al?

Door aftrekposten te gebruiken, verlaag je je belastbaar inkomen. Hierdoor hoef je minder belasting (bij) te betalen, of krijg je zelfs geld terug. Er wordt nog weleens gedacht dat aftrekposten alleen interessant zijn voor mensen met hoge inkomens. Onterecht!

 1. Zorgkosten

  Heb je ziektekosten die niet werden vergoed door je zorgverzekeraar? Dan kun je die misschien aftrekken van de belasting. Denk aan kosten voor een speciaal dieet, steunzolen of reiskosten naar het ziekenhuis.

 2. Studiekosten

  Ook studiekosten (boeken, lesgeld, etc.) kun je in veel gevallen aftrekken. Voorwaarde is dan wel dat je geen studiefinanciering of lening van DUO ontvangt.

 3. Belastingmiddeling

  Had je de afgelopen jaren een wisselend inkomen? Dan heb je mogelijk te veel belasting betaald. Via de middelingscheck zie je direct of en hoeveel geld je terug kunt vragen bij de Belastingdienst.


Kom je er achter dat je in het verleden iets bent vergeten? Niet getreurd! Je kunt de Belastingdienst vragen een aanslag te verlagen door je aangifte voor dat jaar opnieuw te doen. Dit kun je doen tot 5 jaar na afloop van het belastingjaar.

Een alles-in-1-pakket voor maar € 5 per maand

 • Klanten geven Knab gemiddeld een 8,9
 • Klantgerichtheid en innovatie staan bij ons voorop
 • 88% prijst de kwaliteit van de Servicedesk