Samenvatting

In februari 2017 is RAMM opgericht door Gerrit van Nieuwenhuizen en Jeroen van de Ven. RAMM wil een substantiële bijdrage leveren aan het duurzaam onderhouden van openbare ruimten door machines te verkopen waarmee klanten op een betrouwbare en veilige wijze hun activiteiten uit kunnen voeren. De onderneming gaat zich toeleggen op het ontwikkelen en laten produceren van klepelmaaiers. Daarnaast zal zij ook bestaande klepelmaaiers verkopen. Ook zal RAMM machines verkopen om het onkruid op verhardingen te bestrijden en te verwijderen volgens milieuvriendelijke Europese richtlijnen.

Beide ondernemers hebben een ruime ervaring in de verkoop en ontwikkeling van machines in de agrarische en cultuurtechnische branche. Naast het ontwikkelen van nieuwe machines heeft RAMM een dealernetwerk opgezet in verschillende Europese landen waarvoor zij het exclusieve importeurschap hebben van een aantal Europese producenten.

RAMM heeft met haar Oeliatec Mollen Artiflex het Gouden Klavertje Vier gewonnen op de eerste beursdag van de GroenTechniek Holland in Biddinghuizen. Dit is een innovatieprijs op het gebied van de meest opvallende innovatie.

De Oeliatec werd als winnaar gekozen uit elf nominaties. De vakjury was lovend over de inzending van RAMM: 'Dit is het eerste onkruidbestrijdingsvoertuig dat met kokende waterdruppels CO2-neutraal werkt, geluidsarm is en geen roetuitstoot heeft, doordat de modulerende boiler in staat is om biodiesel op basis van plantaardige oliën te verbranden. Het is een multifunctioneel en duurzaam concept met elektrische aandrijving (ook van de pompen), en met een lange werkduur van acht uur.'

Heb je in dit project geïnvesteerd en wil je de volledige pitch teruglezen? Log dan in op Knab Crowdfunding.

Meer over lenen