Samenvatting

Thuis trainen met de personal trainer van sterren als Humberto Tan en Gerard Joling kan nu via Fit at Home van zangeres en presentatrice Antje Monteiro.

Fit at Home is het eerste platform in Nederland dat on demand bewegings- en trainingsmogelijkheden aanbiedt voor alle Nederlanders, van jong tot oud. Doordat je kunt trainen door middel van workout video’s via televisie, kan je thuis comfortabel bewegen op momenten dat het jou uitkomt en bespaar je jezelf een tocht door weer en wind naar de sportschool. Fit at Home is 24/7 ‘open’ en geeft mensen met een drukke agenda de kans om thuis te sporten.

De trainingsvideo’s zijn inmiddels opgenomen met de personal trainers. Ook de televisiecontracten met Ziggo en KPN zijn rond. Zoals gebruikelijk in de branche krijgt Fit at Home een eigen on demand televisiekanaal waar je deze trainingsvideo’s kunt bekijken Na deze voorbereidingen wil Fit at Home komende maand het platform lanceren en – naast het on demand televisiekanaal - ook online toegankelijk maken.

De onderneming werkt uitsluitend met de personal trainers van de sterren. Zo kun je nu thuis trainen met de personal trainer van Afrojack, Humberto Tan, Gerard Joling en vele anderen. De drijvende kracht achter Fit at Home is Antje Monteiro, bekend van TV en musicals.

Financierings-behoefte

De totale financieringsbehoefte is € 250.000. Hiervan wordt € 50.000 ingebracht vanuit eigen middelen. De gevraagde financiering via Knab Crowdfunding bedraagt € 200.000. De looptijd is 60 maanden, met een aflossingsvrije periode van 6 maanden, gevolgd door 54 maanden lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 8,5% gedurende de gehele looptijd.

Structuur
 

Een organigram van Fit at Home vind je onder het kopje 'Onderneming'.

Risico
 

De Dun & Bradstreet score is Verhoogd risico. De Collin Credit Score is Voldoende. De debiteuren zijn Fit at Home B.V., Truggelaar Holding B.V., Antje Monteiro B.V. en RAM Entertainment B.V. Antje Monteiro geeft een persoonlijke borgstelling af voor € 200.000. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde. Tevens wordt er een dalende overlijdensrisicoverzekering afgesloten ter hoogte van € 200.000. Deze verzekering wordt verpand aan de investeerders van Knab Crowdfunding. Een toelichting vind je onder het kopje 'Zekerheden & voorwaarden'.

Leendoel

De financiering via Knab Crowdfunding wordt gebruikt voor de start up Fit at Home, een bedrijf dat on demand trainingsvideos gaat aanbieden.

Ondernemer

Antje Truggelaar (1969, artiestennaam: Antje Monteiro) is zangeres, musicalster en zakenvrouw. Zij heeft diverse hoofdrollen vertolkt in grote musical producties zoals Aida, Cats & We Will Rock You. Antje treedt ook veel op in het theater en is geregeld te zien op televisie. Daarnaast heeft Antje al diverse CD’s uitgebracht en heeft ze sinds 2017 een platencontract bij Dino Music. Sinds 2007 heeft zij haar eigen onderneming.

Dit bedrijf is een management- en boekingsbureau voor diverse artiesten en hierin worden TV-formats (onder andere Gypsy Girls op RTL4) en videoclips bedacht en geproduceerd. Het nieuwe concept Fit at Home komt vanuit haar eigen behoefte om sporten en bewegen voor een groot publiek toegankelijker en makkelijker te maken voor.

Onderneming

Algemeen

Fit at Home biedt via televisie on demand trainingsvideo’s aan. Hierin kunnen klanten trainen met de personal trainers van bekende Nederlanders. Voor € 10 per maand per gezin kan met behulp van de video’s worden getraind. Fit at Home is in Nederland het eerste platform wat on demand bewegings- en trainingsmogelijkheden heeft via televisie voor alle Nederlanders, van jong tot oud. Wanneer er getraind wordt door middel van de video’s, kunnen klanten hun hele lichaam trainen. Hierdoor bespaar je jezelf een tocht door weer en wind naar een sportschool, maar kun je thuis comfortabel bewegen op momenten dat het jou uitkomt.

Het is algemeen bekend dat de gemiddelde Nederlander te weinig beweegt, met als gevolg dat meer dan de helft van de Nederlanders van 20 jaar en ouder overgewicht heeft. Maar ook van de jeugd tussen 4 en 20 jaar heeft al ruim 12% overgewicht. Fit at Home wil met haar eenvoudige en interactieve manier van bewegen met personal trainers van BN’ers iedereen weer aan het bewegen krijgen. De doelstelling van Fit at Home is gezinnen bewust te maken en op toegankelijke wijze aan het bewegen krijgen om zo de juiste BMI (Body Mass Index) te krijgen.

 

Missie & visie

Voor de particuliere markt wil Fit at Home een totaalbeleving bieden op het gebied van sport en gezondheid. Men wil marktleider en een autoriteit zijn als het gaat om bewegen en fit zijn. Door trainingen te geven van gerenommeerde personal trainers van de sterren, wordt de consument gestimuleerd om te gaan bewegen. Ook aan de zakelijke markt is gedacht. Fit at Home sluit namelijk goed aan bij diverse sport- en ziektepreventie programma’s van bedrijven. Daarom is er het ‘werknemers abonnement’ voor werkgevers die hun werknemers fit willen houden. Een 24/7 Fit at Home abonnement is ook een ideale optie voor mensen met onregelmatige werktijden of schema’s. Fit at Home is tenslotte 24/7 open.

Kids & Fun

Voor de jeugd tussen de 6 en 12 jaar heeft Fit at Home speciale programma’s gemaakt om de jeugd te stimuleren om te gaan bewegen. Kinderidool Robin Martens (bekend van Goede Tijden Slechte Tijden actrice en winnaar van het programma Dance Dance Dance) gaat dansen met kinderen. Spelenderwijs bewegen de kinderen dan 45 minuten. Op de home pagina van Fit at Home kunnen ouders tips lezen hoe zij hun kinderen kunnen stimuleren om mee te dansen met Kids & Fun. De kids leren dansen, bewegen, worden gezonder en voelen zich fitter.

Gezond & Fit met Julia

Fit at Home is meer dan alleen work-outs on demand. Het is een allround platform, waarbij naast bewegen ook veel aandacht is voor voeding met Gezond & Fit met Julia (iedere week recepten en voedingsschema’s) en persoonlijke begeleiding. Daarnaast kun je door middel van de online community ervaringen uitwisselen met andere Fit at Home leden en zo elkaar motiveren. Ook zal er twee keer per jaar het Fit at Home event worden georganiseerd.

Structuur

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Conceptontwikkeling € 25.000
Website € 43.500
App ontwikkeling € 50.000
Arbeidsvergoeding € 50.000
Tekstontwerp € 10.000
Videos maken € 20.000
Fotografie € 5.000
Aanloopkosten € 18.000
Werkkapitaal € 28.500
Totale investering € 250.000
Eigen inbreng € 50.000
Lening Knab Crowdfunding € 200.000
 

Leenbedrag: € 200.000

Rente: 8,5%

Looptijd: 60 maanden, inclusief een aflossingsvrije periode van zes maanden. Daarna volgt een lineaire maandelijkse aflossing.

Risico

Zekerheden & voorwaarden

  • De debiteuren zijn Fit at Home B.V., Truggelaar Holding B.V., Antje Monteiro B.V. en RAM Entertainment B.V.
  • A.J.M.I. Truggelaar geeft een persoonlijke borgstelling af voor € 200.000. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde. De materialiteit wordt bepaald op basis van de privé vermogenssituatie van de borg (bezittingen minus schulden). Een materiele borgstelling houdt in dat er op dit moment voor het volledige bedrag van de borgstelling vermogen aanwezig is bij de borg.
  • Er wordt een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering afgesloten ter hoogte van € 200.000. De overlijdensrisicoverzekering heeft een looptijd gelijk aan die van de lening van Knab Crowdfunding. Deze verzekering wordt verpand aan de investeerders van Knab Crowdfunding.

Dun & Bradstreet

Collin werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet (D&B). Zij brengen de kredietwaardigheid van de onderneming in kaart. Dat doet D&B op basis van betalingsinformatie, jaarcijfers en branche-informatie.

Dun & Bradstreet geeft voor Truggelaar Holding B.V. en Antje Monteiro B.V. de score Verhoogd risico aan. Fit at Home B.V. en RAM Entertainment B.V. kwalificeert Dun & Bradstreet als Aanzienlijk risico. Er is bij Dun & Bradstreet geen data (betaalgedrag, financiële cijfers) bekend van Fit at Home B.V., aangezien de B.V. zeer recent is opgericht. RAM Entertainment heeft per ultimo 2015 een klein negatief eigen vermogen (minder dan € 1.000) en slechts zeer beperkt data over betalingservaringen. Het eigen vermogen is per ultimo 2016 gestegen naar ruim € 43.000, echter heeft Dun & Bradstreet deze data nog niet beschikbaar. Wij achten het passend de Dun & Bradstreet rating Verhoogd risico te hanteren.

Collin Credit Score

De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. Voor de beoordeling is uitgegaan van de vennootschappelijke prognose 2018 en 2019 voor Fit at Home B.V. De prognoses zijn opgesteld in overleg met het bedrijf Expatax. Van de debiteuren voor de financiering bestaat enkel RAM Entertainment B.V. al langer. Antje Monteiro B.V. en Truggelaar Holding B.V. zijn nieuwe entiteiten. De overall Collin Credit score komt uit op Voldoende.

Rentabiliteit

In 2018 wordt er een omzet geprognosticeerd van € 298.000,- en een genormaliseerde cashflow van € 51.000, waarbij de aflossingsverplichtingen op € 22.000 liggen (score Excellent). De omzet is voorzichtig begroot. Er wordt in de prognose namelijk van uit gegaan dat in de eerste vier maanden van 2018 geen omzet wordt gemaakt, maar enkel kosten. De lancering van Fit at Home vindt plaats in januari 2018 en we mogen verwachten dat vanaf dat moment er al inschrijvingen zijn.

Voor 2019 stijgt de omzet naar verwachting naar ruim € 1,1 miljoen met een genormaliseerde cashflow van € 282.000 en een aflossingsverplichting van €45.000 (score Excellent). Mededebiteur RAM Entertainment realiseerde in 2016 een omzet van ruim € 100.000, met een netto winst van zo’n € 44.000. Omdat we ons oordeel voor de rentabiliteit van Fit at Home volledig baseren op prognoses, gaan we voor de Rentabiliteit uit van de score Voldoende.

Solvabiliteit

Op het moment van financieren is de solvabiliteit 20% bij een balanstotaal van € 250.000 (score Voldoende). Per ultimo 2018 wordt een solvabiliteit geprognosticeerd van 21% op een balanstotaal van € 241.000 (score Voldoende). Per ultimo 2019 stijgt de solvabiliteit naar verwachting door naar 67% op een balanstotaal van €421.000 (score Excellent). Mededebiteur RAM Entertainment B.V. had per ultimo 2016 een eigen vermogen van ongeveer € 43.000 op een balanstotaal van € 190.000 (23%, score Voldoende). Wij kwalificeren de Solvabiliteit van Fit at Home als Voldoende.

Liquiditeit

De geprognosticeerde current ratio (vlottende activa / vlottende passiva) van Fit at Home is toereikend om te kunnen voldoen aan de kortlopende verplichtingen. De geprognosticeerde current ratio per ultimo 2018 bedraagt 1,5 (score Excellent). Per ultimo 2019 wordt een current ratio geprognosticeerd van 6,3 (score Excellent). Omdat de prognoses nog gerealiseerd moeten worden, gaan we voor de score van de Liquiditeit voorzichtigheidshalve uit van de score Ruim voldoende.

Samenvattend

  • Rentabiliteit: Voldoende
  • Solvabiliteit: Voldoende
  • Liquiditeit: Ruim Voldoende
  • Overall: Voldoende
Knab gebruikt cookies voor een goede werking van de site en het bieden van gepersonaliseerde informatie en aanbiedingen. Daarvoor analyseren we je online gedrag en de gegevens die bij ons van je bekend zijn. Ga je verder op de site? Dan stem je erin toe dat wij cookies plaatsen. Lees meer: cookiebeleid & instellingen wijzigen
Close