Samenvatting

ERD Power Productions is een onderneming die is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van voedingen, omvormers, kathodische bescherming en elektromagnetische compatibiliteit (EMC) gerelateerde toepassingen.

De onderneming is in november 2015 opgericht door Henk Roest, zijn vrouw Geesje Roest-Versteeg en haar zoon Remco van Essen. De onderneming is voortgekomen uit de eenmanszaak van Henk Roest, Handelsonderneming ERD, en wordt op dit moment geëxploiteerd in een meervoudige B.V.-constructie. Henk Roest staat bekend om zijn unieke kennis en is sinds 1983 al actief in deze nichemarkt. Inmiddels heeft hij deze kennis overgedragen aan zijn stiefzoon Remco van Essen. Nadat Henk wat jaren geleden gas terug heeft genomen door droevige privé omstandigheden, wat ook geldt voor zijn partner, komt met deze kennisoverdracht een wens in vervulling om zo zijn kennis niet verloren te laten gaan.

Ontwikkeling en productie van de producten gebeurt meestal op Value Added basis. Bij Value Added (toegevoegde waarde) wordt gebruikgemaakt van een voedingsmodule als basis, waar omheen zorgvuldig specifieke componenten geplaatst worden om tot een totaaoplossing te komen die door de klant wordt gevraagd.

Een belangrijk voordeel van Value Added activiteiten is dat de time to market en kosten van design een stuk lager liggen dan bij discreet opgebouwde voedingen en omvormers, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Terwijl de industrie voornamelijk digitaal ontwerpt, gebruikt ERD Power Productions in hun ontwerpen voornamelijk hoogfrequente, resonante technologie. Door het gebruik van deze moderne technologie bieden ze een hogere efficiëntie en dus lagere warmteproductie. Dit resulteert niet alleen in een maatschappelijk verantwoord product, maar ook een meer betrouwbare oplossing en dus een zeer laag uitvalspercentage.

Naast Value Added activiteiten biedt de onderneming ook modificaties aan. Bij modificaties past men een bestaande standaard voeding aan tot een voor de klant geschikte maatoplossing.

De doelgroepen zijn divers zoals industrie, automotive, infrastructuur, defensie, telecom, transport, renewable energy, medisch en maritiem.

Heb je in dit project geïnvesteerd en wil je de volledige pitch teruglezen? Log dan in op Knab Crowdfunding.

Meer over lenen