Een overname financieren via Knab Crowdfunding

Leen maximaal € 500.000
De maximale leensom voor overnames via Knab Crowdfunding is € 500.000. Bij Knab mag de totale overnamesom maximaal € 1.000.000 zijn, waarbij je het overige deel op een andere manier financiert.

Knab investeert mee
Wij stimuleren ondernemerschap en investeren daarom altijd 10% mee.

Minimaal 20% zelf inbrengen
De betalingscapaciteit van je onderneming moet voldoende zijn om de lening in maximaal 6 jaar terug te kunnen betalen. Ook moet je minimaal 20% van de overnamesom zelf inbrengen.

Inclusief mediapakket
Wij regelen online en offline publiciteit voor jouw bedrijf zoals social media, regionale bladen, vakbladen en online banners.

Je overname in 4 stappen geregeldVraag een lening aan.Je betaalt € 350 (excl. btw) voor begeleiding van de Crowdfund Coach en een kredietcheck.Een bedrijfsovername-specialist begeleidt je na de kredietcheck. Hier rekenen we € 750 (excl. btw) voor.Je pitch wordt gepubliceerd op knab.nl, zodat investeerders kunnen investeren in het project.

Deze mensen begeleiden je

De Crowdfund Coach

Na betaling van € 350 (excl. btw) krijg je binnen twee dagen een Crowdfund Coach toegewezen. Samen plannen jullie een bedrijfsbezoek. Op basis van jouw cijfers vullen jullie samen het Collin Credit Score model in. De uitkomst hiervan is belangrijk voor de kredietcheck en bepaalt de bandbreedte waarbinnen je de rente mag vaststellen.

De bedrijfsovernamespecialist

Voor bedrijfsovernames werken we bij Knab Crowdfunding samen met specialisten die aangesloten zijn bij de branchevereniging BOBB. Uiteraard zijn ze in het bezit van de vereiste certificering. Je wordt gedurende het hele overnameproces begeleid door een van deze specialisten. De bedrijfsovernamespecialist weet precies hoe je aanvraag wordt getoetst en welke documenten je moet aanleveren.

Voor de financiering van een overname wordt € 750 (excl. btw) extra in rekening gebracht. Bij een overname komt namelijk veel extra werk kijken ten opzichte van een 'gewone' crowdfundlening. Denk bijvoorbeeld aan het contact met de notaris en het opstellen van extra aktes. Dat regelt de bedrijfsovernamespecialist voor je.

De Risk Coach

Na een positief advies van de Crowdfund Coach, beoordeelt de Risk Coach onafhankelijk de kredietwaardigheid van je leningaanvraag. Na deze risicobeoordeling volgt het advies richting de Groen Licht Commissie. Daarna hoor je of je leningaanvraag definitief wordt goedgekeurd en wanneer we het project publiceren op de website. Je schrijft dan ook een pitch over jouw project voor de website.

Veelgestelde vragen over het financieren van een bedrijfsovername

Vraag een lening aan

Eerst even sparren over je aanvraag? Mail ons: crowdfunding@knab.nl