Via onze partner Collin Crowdfund

Waarom investeren in crowdfunding?

Als je investeert in crowdfundingprojecten en bedrijfsleningen help je ambitieuze ondernemers met hun uitbreidingsplannen. In ruil voor deze investering ontvang jij een aantrekkelijk brutorentetarief. Je kunt al investeren vanaf € 100.

Waar investeer je in?

Je investeert in lineare bedrijfsleningen. Dat betekent dat je maandelijks aflossing en rente over je investering ontvangt. De leningen worden door bedrijven bijvoorbeeld gebruikt voor een financiering, investering of overname.


Je ontvangt een hoge vaste brutorente

Wie investeert doet dat om een mooi rendement te behalen. Als je investeert in crowdfundprojecten, ontvang je brutorente. Die ligt gemiddeld tussen de 5% en 9% (afhankelijk van het risicoprofiel). Je rendement is het bedrag dat je overhoudt na aftrek van beheerkosten, betalingsachterstanden en eventuele faillissementen.


Investeer via onze partner Collin Crowdfund

Om jou toegang te bieden tot interessante investeringskansen, werken wij samen met specialist Collin Crowdfund. Je investeert direct via Collin. Zij hebben een handige app waarin je al je investeringen eenvoudig kunt bijhouden.


Speciaal voor Knab-klanten

Profiteer van korting op je beheerkosten

Als klant van Knab krijg je 20% korting op de beheerkosten van Collin Crowdfund. Deze kosten zijn normaalgesproken 0,1% van je investeringsportefeuille per maand. Mooi meegenomen dus!

Meer weten over investeren via Collin Crowdfund?

Op de website van onze partner Collin vind je meer informatie over onder andere kosten en behaalde rendement van Collin. Daar kun je ook direct een investeringsrekening openen.

Ga naar Collin Crowdfund

Voorbeelden Crowdfunding projecten


Actieve
Vaarvakanties

Actieve Vaarvakanties

213 investeerders


7% rente


€ 150.000


Meer info


Anneke's
Kitchen

Annekes Kitchen

120 investeerders


8,5% rente


€ 70.000


Meer info


Waegen
Motiv-e

Waegen

485 investeerders


7% rente


€ 300.000


Meer info

Veelgestelde vragen

Wat kost investeren via Collin?

Collin heeft een loyaliteitsprogramma ontwikkeld als waardering voor loyale relaties. Als Knab-klant, krijg je automatisch de status ‘zilver’ toegewezen. Deze status zorgt voor 20% korting op de standaard beheervergoeding van 0,1% per maand

Staat Collin onder toezicht van de AFM?

Collin heeft van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een ontheffing voor het bemiddelen in opvorderbare gelden en staat geregistreerd onder nummer 19000013. Onder dit regime mag Collin bemiddelen in leningovereenkomsten van ondernemingen. Leningnemers zullen bij Collin daarom nooit particulieren zijn.

Hoe lang kan ik geld op de Knab Crowdfundrekening laten staan?

Het geld op je Collin rekening courant wordt beheerd door de Derdengelden Stichting Collin Crowdfund. Deze entiteit beheert alle geldstromen omtrent rente en aflossingen van alle leningaanvragen. Daarnaast worden alle saldi van de betaalrekeningen van de investeerders door de stichting beheerd. Saldo dat 60 dagen of langer op deze rekening staat wordt automatisch teruggeboekt naar je geselecteerde betaalrekening.

Waarom werkt Knab voor crowdfunding samen met een partner?

Collin Crowdfund N.V. is marktleider en al jaren gespecialiseerd in crowdfunding. Om jou toegang te bieden tot deze vorm van investeren, werken we hiervoor samen met Collin. In ruil voor deze samenwerking ontvangt Knab een vaste vergoeding.

Wat gebeurt er met mijn investeringen als Collin stopt of failliet gaat?

Een staking van de activiteiten van Collin heeft geen effect op je lopende investeringen. Alle geldstromen lopen via de bankrekening van Stichting Collin Crowdfund en zijn daardoor afgescheiden van de vennootschap waarin de exploitatie gevoerd wordt. Hier vind je de uitgebreide continuïteitsstrategie van Collin Crowdfund.

Welke tarieven en voorwaarden zijn op mij van toepassing?

Misschien ook interesssant voor jou

Je geld laten beleggen door Knab

Beleggen is ook een manier om je geld sneller te laten groeien. En bij Knab hoef je dat niet zelf te doen. Onze experts beleggen je geld namelijk voor je.

Lees meer over beleggen

Goed om te weten

Aan investeren in crowdfundingprojecten zitten kosten en risico's verbonden. Je betaalt beheerkosten en je kunt je inleg gedeeltelijk of helemaal kwijtraken. We raden je aan om je investering te spreiden over verschillende projecten en alleen te investeren met geld dat je kunt missen. Of deze vorm van investeren iets voor jou is, hangt onder meer af van jouw kennis en ervaring, je financiële situatie en je risicobereidheid.
s