Via onze partner Collin Crowdfund

Waarom investeren in crowdfunding?

Als je investeert in crowdfundingprojecten en bedrijfsleningen help je ambitieuze ondernemers met hun uitbreidingsplannen. In ruil voor deze investering ontvang jij een aantrekkelijk brutorentetarief. Je kunt al investeren vanaf € 100.

Waar investeer je in?

Je investeert in lineare bedrijfsleningen. Dat betekent dat je maandelijks aflossing en rente over je investering ontvangt. De leningen worden door bedrijven bijvoorbeeld gebruikt voor een investering of overname.


Je ontvangt een hoge vaste brutorente

Wie investeert doet dat om een mooi rendement te behalen. Als je investeert in crowdfundprojecten, ontvang je brutorente. Die ligt gemiddeld tussen de 4,9% en 9,5% (afhankelijk van het risicoprofiel). Je rendement is het bedrag dat je overhoudt na aftrek van beheerkosten, betalingsachterstanden en eventuele faillissementen.


Investeer via onze partner Collin Crowdfund

Om jou toegang te bieden tot interessante investeringskansen, werken wij samen met specialist Collin Crowdfund. Je investeert direct via Collin, zonder tussenkomst van Knab. Zij hebben een handige app waarin je al je investeringen eenvoudig kunt bijhouden.


Speciaal voor Knab-klanten

Profiteer van korting op je beheerkosten

Collin Crowdfund heeft een loyaliteitsprogramma ontwikkeld voor loyale klanten. Als klant van Knab ontvang je 20% korting op de beheerkosten van Collin Crowdfund. Deze kosten bestaan normaalgesproken uit een maandelijks percentage van 0,1% van je investeringsportefeuille. Als Knab-klant betaal je 0,08%. Mooi meegenomen dus!

Meer weten over investeren via Collin Crowdfund?

Op de website van onze partner Collin vind je meer informatie over onder andere kosten en behaalde rendement van Collin. Daar kun je ook direct een investeringsrekening openen.

Ga naar Collin Crowdfund

Voorbeelden Crowdfunding projecten


Actieve
Vaarvakanties

Actieve Vaarvakanties

Actieve Vaarvakanties heeft een financieringsbehoefte van € 150.000 voor de aankoop van het riviercruiseschip 'Provence'. Het brutorentepercentage is 7%.


Anneke's
Kitchen

Annekes Kitchen

Anneke's Kitchen heeft een financieringsbehoefte van € 70.000 voor de overname van het bestaande restaurant De Luwte op Texel. Het brutorentepercentage is 8,5%.Waegen
Motiv-e

Waegen

Waegen heeft een financierings-behoefte van € 300.000 voor de uitbreidingsplannen van de twee bedrijven van ondernemer Jan Nigten. Het brutorentepercentage is 7%.


Veelgestelde vragen

Wat kost investeren via Collin?

Collin heeft een loyaliteitsprogramma ontwikkeld als waardering voor loyale relaties. Als Knab-klant, krijg je automatisch de status ‘zilver’ toegewezen. Deze status zorgt voor 20% korting op de standaard beheervergoeding van 0,1% van je portefeuille per maand.

Staat Collin onder toezicht van de AFM?

Collin heeft van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een ontheffing voor het bemiddelen in opvorderbare gelden en staat geregistreerd onder nummer 19000013. Onder dit regime mag Collin bemiddelen in leningovereenkomsten van ondernemingen. Leningnemers zullen bij Collin daarom nooit particulieren zijn.

Wat zijn de risico's van investeren via crowdfunding?

Aan investeren via crowdfunding zitten een aantal risico's verbonden:

  • Je loopt het risico dat een bedrijf waarin je investeert niet aan zijn betalingsverplichting kan voldoen. Je kunt hierdoor in inleg kwijtraken.
  • Je kunt de lening niet vroegtijdig opeisen. Investeer daarom alleen geld dat je zonder problemen kunt missen.
  • Je investeringen via crowdfunding vallen niet onder het depositogarantiestelsel, het beleggerscompensatiestelsel of een ander garantiestelsel.

We raden je aan om met een verantwoord deel van je totale vermogen te investeren (de AFM adviseert niet meer dan 10% van je vrij beschikbaar vermogen). Investeer vooral niet met geleend geld. Daarnaast is het verstandig om je geld te spreiden over verschillende producten (sparen, beleggen, lijfrente, etc.). Zo verklein je de risico's.

Waarom werkt Knab voor crowdfunding samen met Collin Crowdfund?

Collin Crowdfund N.V. is marktleider en al jaren gespecialiseerd in crowdfunding. Om jou toegang te bieden tot deze vorm van investeren, werken we hiervoor samen met Collin. In ruil voor deze samenwerking ontvangt Knab een vaste vergoeding.

Wanneer je via Collin Crowdfund investeert in crowdfundprojecten, gebeurt dat via hun eigen platform. Knab heeft verder geen invloed op de aangeboden projecten en is ook niet betrokken bij het aanvraagproces van de crowdfundleningen. We geven daarnaast geen investeringsadvies en we kunnen ook geen garanties geven voor de betalingen en de brutorente.

Wil je weten wat de reden is dat Knab samenwerkt met partners, of hoe het precies werkt? Lees erover op onze partnerpagina.

Wat gebeurt er met mijn investeringen als Collin stopt of failliet gaat?

Een staking van de activiteiten van Collin heeft geen effect op je lopende investeringen. Alle geldstromen lopen via de bankrekening van Stichting Collin Crowdfund en zijn daardoor afgescheiden van de vennootschap waarin de exploitatie gevoerd wordt. Hier vind je de uitgebreide continuïteitsstrategie van Collin Crowdfund.

Welke tarieven en voorwaarden zijn op mij van toepassing?

Misschien ook interesssant voor jou

Knab Beheerd Beleggen

Met beleggen maak je kans op een mooi rendement. En bij Knab hoef je dat niet zelf te doen. Onze experts beleggen je geld namelijk voor je.

Lees meer over beleggen

Goed om te weten

Aan investeren in crowdfundingprojecten zitten kosten en risico's verbonden. Je betaalt beheerkosten en je kunt je inleg gedeeltelijk of helemaal kwijtraken. We raden je aan om je investering te spreiden over verschillende projecten en alleen te investeren met geld dat je kunt missen. Of deze vorm van investeren iets voor jou is, hangt onder meer af van jouw kennis en ervaring, je financiële situatie en je risicobereidheid.