Waarom wijzigt je portefeuille?

Bij Knab zoeken we altijd naar de beste manier om jouw geld voor je te beleggen. Daarom hebben we besloten om je beleggingsportefeuille op een aantal punten te optimaliseren.

Minder fondsen, betere spreiding

Dit lijkt misschien tegenstrijdig, maar dat is het niet. Op dit moment beleggen we via zes zogeheten ETF's, waarvan we de samenstelling niet in eigen hand hebben. We gaan nu over naar twee eigen Knab-fondsen, die helemaal zijn samengesteld volgens onze wensen. Het voordeel hiervan is dat we kunnen spreiden over meer beleggingscategorieën en dat zorgt voor een nog betere verhouding tussen risico en rendement.

Huidige vs nieuwe portefeuille

In onderstaande diagrammen zie je precies hoe je beleggingen worden gespreid. Je ziet dat er in de nieuwe situatie een betere spreiding is over meer beleggingscategorieën.

 

Let op: dit is de standaardverdeling van een neutraal risicoprofiel. De verdeling van jouw eigen portefeuille kan (licht) afwijken.


Meer ruimte voor verantwoord beleggingsbeleid

Onze twee nieuwe Knab-fondsen zijn volledig volgens onze wensen samengesteld. We kunnen daardoor heel gericht bedrijven of sectoren uitsluiten waar we liever niet in beleggen. Dat zijn bijvoorbeeld kolenmijnen, teerzanden, controversiële wapens, tabak en palmolie. Hiermee brengen we onze beleggingsportefeuilles helemaal in lijn met ons verantwoord beleggingsbeleid.

Kosten blijven laag

Bij Knab Beleggen betaal je een van de laagste kosten in de markt. Dat willen we graag zo houden. Er verandert daarom niks aan de beheerkosten (jaarlijks 0,50% van je portefeuille) en de servicekosten (€ 1 per maand). De fondskosten veranderen wel. Deze worden voor de meeste risicoprofielen iets lager. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de huidige en nieuwe fondskosten.

 

 

Wanneer gaan de wijzigingen in?

Vanaf 9 december starten wij met het doorvoeren van de wijzigingen. Binnen ongeveer een week zul je je nieuwe portefeuille kunnen zien in je Knab App en je Persoonlijke Bankomgeving. Voor de rest verandert er voor jou niet zo veel. We blijven verder jouw geld beleggen op de manier die je van ons gewend bent. 

Vragen?

Wil je meer weten over bovenstaande wijzigingen? Of heb je andere vragen voor ons? Start eenvoudig een chat in de Knab App. We zijn elke dag van 08.00 tot 22.00 uur bereikbaar.

Alles weten over hoe we jouw geld beleggen? Lees erover in de uitgebreide Handleiding Knab Beheerd Beleggen.