HET GEZICHT VAN KNAB

Knab is een online bank, maar wel één met een persoonlijk gezicht. Een gedreven club mensen die elke dag alles geeft wat ze in huis heeft, voor de beste service naar de klant. Ook die klanten geven alles. In hun werk, hobby of sport. Voor hun vereniging, familie of zichzelf. Samen maken wij Knab!
Ralf geeft alles
Als je ellende overkomt, zorg dan in ieder geval dat er iets moois uit voortkomt.
Ralf geeft alles om horeca-ondernemingen te optimaliseren

Ralf Sluijs

De Horecaman, geeft alles voor zijn zelfstandige horeca-adviesbureau

Na zijn eigen restaurant te hebben gerund besloot Ralf andere horecaondernemingen te gaan helpen met alles wat hij zelf door schade en schande heeft geleerd.

Ralf geeft alles

"Soms lijkt het alsof bepaalde dingen met een reden gebeuren, alsof ze zijn voorbestemd. Zes jaar lang heb ik samen met een compagnon een eigen restaurant in het plaatsje Oudewater gerund, direct na mijn afstuderen van de hogere hotelschool. Dat was al hard werken, en de crisis maakte het er niet makkelijker op. Na alle gouden jaren bij de vorige eigenaar ging de omzet flink omlaag. We lieten het er niet bij zitten en bedachten alle mogelijke manieren om ons restaurant toch te laten slagen. Van een toegankelijkere uitstraling tot gesprekken met de huurbaas en de bank."

Ralf geeft alles

"Dat pakte allemaal goed uit. De stress bleek alleen toch iets te veel te zijn geweest: ik kreeg een burn-out. Niet veel later moest ik de conclusie trekken dat het beter was te stoppen met het restaurant. Nadat ik eruit was met mijn compagnon, was het tijd voor iets nieuws, en ik wist al wat: De Horecaman. Met mijn nieuwe bedrijf wil ik advies geven aan startende ondernemers die het moeilijk hebben, zoals ooit ikzelf. Doordat ik tegen zoveel dingen ben aangelopen, merk ik dat ik behoorlijk wat kennis heb opgebouwd. Veel mensen in de horeca zijn goed in waar ze goed in zijn: het runnen van hun hotel, café of restaurant. Ze weten welke wijn lekker smaakt bij je eten, maar van financiën hebben ze meestal een stuk minder verstand. Toen ik er zelf mee bezig was, merkte ik dat ik juist dáár gevoel voor had. Voordat ik de hotelschool deed, heb ik commerciële economie gestudeerd, dat zal er ook mee te maken hebben. Cijfers liggen me."

Ralf geeft alles

"Ik voel me ook nooit geïntimideerd tijdens een gesprek over bijvoorbeeld een herfinanciering. Waar anderen weggaan wanneer ze ‘nee’ te horen krijgen, begint voor mij pas het spel. Ik laat me niet afbluffen. Het komt ook voort uit een soort rechtvaardigheidsgevoel – er vindt een hoop onrecht plaats in de horeca. Bedrijven als verzekeringsmaatschappijen halen het onderste uit de kan en als ondernemer denk je geregeld: ik doe zo mijn best, maar wat hou ik er zelf nou aan over? Met de huidige btw-tarieven en accijnzen wordt het ze ook niet makkelijk gemaakt."

Ralf geeft alles

"Ik ben intens dankbaar voor wat ik heb meegemaakt. Zonder dat kon ik niet doen wat ik nu met zoveel plezier doe. Mijn instelling is ook altijd geweest: als je ellende overkomt, zorg dan in ieder geval dat er iets moois uit voortkomt. Het is keihard werken in de horeca, maar het is het mooiste vak wat er is. Ik denk niet dat ik er ooit genoeg van krijg."

 

 

Lees ook het verhaal van

Fred

Zelf ben ik bezig met de organisatie van operaconcerten in ons eigen Carré en in Berlijn en Wenen.

Lees verder

Sandra

Met mijn website zorg ik dat dierenasiels een crowdfunding- project kunnen starten.

Lees verder

Gerard

In de hal van de flippervereniging staan meer dan honderd flipperkasten bij elkaar. Net de hemel, als je daar voor het eerst komt.

Lees verder

Knab gebruikt cookies voor een goede werking van de site en het bieden van gepersonaliseerde informatie en aanbiedingen. Daarvoor analyseren we je online gedrag en de gegevens die bij ons van je bekend zijn. Ga je verder op de site? Dan stem je erin toe dat wij cookies plaatsen. Lees meer: cookiebeleid & instellingen wijzigen
Close